Centrum

Nijverdal kenmerkt zich door een gevarieerd winkelaanbod en horeca in alle soorten en maten. De talrijke evenementen zoals de verschillende zomermarkten, de koopzondagen met brocante markten en niet te vergeten de schaatsbaan met allerlei activiteiten in december maken Nijverdal een prima uitvalsbasis voor een gezellig dagje winkelen. In het dorp Hellendoorn zijn de winkels gecentreerd in en rondom de Dorpsstraat. In de kleinere kernen kunt u voor uw basisbehoeften terecht. De bioscoop "ZINema" is gevestigd in het huis van Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Sallandse heuvelrug

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug beslaat een groot gedeelte van de heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten in Overijssel. Het nationaal park ligt in zijn geheel ten zuiden van de N35 Zwolle - Almelo, en omvat onder andere de Haarlerberg, Holterberg, Noetselerberg en de Koningsbelten. De Hellendoornse Berg ligt buiten het nationaal park, maar behoort wel tot de Sallandse Heuvelrug. Het park is ongeveer 35 km² groot. Het hoogste punt is de (Grote) Koningsbelt van 75 meter boven NAP. De belangrijkste beheerders zijn Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, de waterleidingmaatschappij Vitens (vanwege de waterwinning) en een aantal particuliere grondeigenaren. Sinds 2004 is het gebied door de Nederlandse overheid aangewezen als nationaal park.

Verbinding Nijverdal

Station Nijverdal is het station van de Overijsselse gemeente Hellendoorn en ligt in de gelijknamige woonkern Nijverdal. Het is gelegen aan de spoorlijn Zwolle – Wierden – Almelo. Het oorspronkelijke station werd op 1 januari 1881 geopend. Dit stationsgebouw werd in 1971 vervangen door een nieuw gebouw van het type Douma. In 2013 werd ook dit station afgebroken. Het huidige station ligt met verdiepte perrons en sporen net buiten de Salland-Twentetunnel, aan de oostzijde. Behalve de normale in-/uitgang met trappen en een lift uitkomend op een voetgangersbrug heeft elk van beide perrons aan de tunnelzijde ook een trap omhoog naar een nooduitgang, uitkomend op een tweede viaduct.

InschrijvenBedankt voor uw inschrijving